Room 524

EN
 

Room 524

"Yui Horie (堀 江 由 衣, Horie Yui, geboren 20 september 1976) is een Japanse stemactrice en zangeres verbonden aan VIMS en Starchild. Haar Japanse fans hebben haar liefkozend de bijnaam" Hocchan "(ほ っ ち ゃ ん) gegeven. Ze debuteerde als een stemactrice in 1997, en bracht op 18 november 1998 haar debuutsingle "" My best friend "" uit. Sindsdien is ze betrokken geweest bij meer dan 350 producties, naast promotiemateriaal, concertuitvoeringen, en heeft ze verschillende albums in kaart gebracht en singles. Ze won de prijs voor beste vrouwelijke bijrol in de 4e Seiyu Awards.

Ze is een van de weinige Japanse idoolstemacteurs die in de jaren 2000 op de voorgrond kwamen, wier populariteit vandaag wordt toegeschreven aan hun solide ervaring en langdurige interactie met hun schare fans, in tegenstelling tot de hedendaagse normen van jeugd en schoonheid in de entertainmentindustrie. [5] Als resultaat van haar aanhoudende succes heeft ze solo opgetreden op grote poppodia, zoals de Nippon Budokan in 2009 en het Yoyogi National Gymnasium's First Stadium in 2015 [4], elk met een capaciteit van respectievelijk ongeveer 14.000 en 13.000. Haar officiële fanclub is de "" Black Cat Alliance "".

Enkele van haar opmerkelijke rollen in anime zijn Naru Narusegawa in Love Hina, Liko Izayoi / Cure Magical in Witchy PreCure !, Multi in To Heart, Tohru Honda in Fruits Basket, Ai in Dōbutsu no Mori, Ayu Tsukimiya in Kanon, Yuki Cross in Vampire Knight, Hanyuu in Higurashi When They Cry, Miss Monochrome in Miss Monochrome, Minori Kushieda in Toradora !, Tsubasa Hanekawa in Monogatari, Chie Satonaka in Persona 4, Kōko Kaga in Golden Time, Carla in Fairy Tail en Wiz in KonoSuba. "